X

Vekil Cıngı TBMM'de konuştu...

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr.Murat Cahid CINGI, Kayseri’de ve ülkemizde kargaşa üretmek, tahrik oluşturmak isteyenlere karşı TBMM Genel Kurulunda söz aldı.

Vekil Cıngı TBMM'de konuştu...
Enes Ünlü

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid CINGI, TBMM’de açıklamalarda bulunarak, son günlerde Kayseri’de yaşanan olaylara dikkat çekti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid CINGI, Kayseri’de ve ülkemizde kargaşa üretmek, tahrik oluşturmak isteyenlere karşı TBMM Genel Kurulunda söz aldı. Olayların öncesi ve sonrasıyla değerlendirilmesinin makul ve doğru kararlar vermemize vesile olacağını ifade eden Cıngı, salt söylenen bir cümleyi alarak bununla ithamda bulunmanın insafa sığmayacağının altını çizdi.

Vekil Cıngı açıklamasının devamında;

"Sayın Başkanım, çok kıymetli milletvekilleri; bir yanlış bilgiyi tashih etmek için buradayım. Sayın Gergerlioğlu, çok doğru tespitlerde bulunduğunu… Solingen’de yanan Türk evleri için biz neler hissediyorsak burada yapılan haksız ve gayriadil uygulamalar için de aynı şeyi hissetmek zorundayız ama objektifliğinize halel gelmesini istemiyorsanız hadisenin tamamına doğru bakmanız lazım. Orada insanlar arasında bir şayia yayıldı ve bazı tahrikçi gruplar “Çocuk Türk çocuğu, ciğeri patlatıldı, öldürüldü, tecavüz edildi.” falan gibi bir dedikodu ürettiler insanları tahrik etmek için. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek ve Emniyet Müdürümüz çıkıp bu çocuğun Suriyeli bir çocuk olduğunu ama Suriyeli dahi olsa çocuk çocuktur, bu suç dünyanın her yerinde aynı sıkıntıyı doğurur ve aynı şekilde cezalandırılmalıdır dediler. Hayır, konuşmalarının tamamını seyredin lütfen, öyle bir şey yok. Hayır ama açıklamanın arka perdesi var. Çıkan yanlış şayiaları düzeltmek için Sayın Valimiz, Sayın Emniyet Müdürümüz bu açıklamayı yapmıştır ama her ikisi de Gökmen Çiçek de Emniyet Müdürü Atanur Aydın da herkesin cesaret edemeyeceği şekilde kalabalıkların arasına girmiş halkı teskin etmek için çok doğru politikalar üretmişlerdir. Lütfen, hadiseyi tek boyutlu olarak inceleyip burada yansıtmayın. Teşekkür ediyorum." dedi.

GÖNDER
×
Birden çok mail adresi varsa mail adreslerini virgül ile ayırınız
Max 200 karakter
Gönder
×