X

Kurban Bayramı öncesi Berber ve Kuaförlerde Yoğunluk

Kurban Bayramı, Türkiye'de bayramın tadını çıkarmak için aile ve arkadaşlarla bir araya gelinirken aynı zamanda kişisel bakım ihtiyaçlarını da beraberinde getiriyor. Her bayramda olduğu gibi, berber ve kuaförlerde yoğun bir talep artışı yaşanıyor.

Kurban Bayramı öncesi Berber ve Kuaförlerde Yoğunluk
Enes Ünlü

Kayseri’de bulunan berber esnafı Yasin Öz, bayram öncesi ve bayram günlerinde işlerinin normalden çok daha fazla olduğunu belirtiyor. "Bayram öncesi yoğun bir hazırlık süreci yaşıyoruz. Randevu listelerimiz hızla doluyor ve ekstra mesai yapmamız gerekebiliyor. Bayramın ilk günü ise neredeyse tüm gün boyunca müşterilerle dolu oluyoruz." dedi.

Kurban Bayramı'nda yaşanan bu yoğunluk, berber ve kuaför sahiplerinin de ekstra önlemler almasını gerektiriyor. Pandemi döneminde hijyen kurallarının daha da sıkı bir şekilde uygulanması, randevu sisteminin daha iyi yönetilmesi ve ekstra personel temin edilmesi gibi önlemler, müşteri memnuniyetini ve sağlığını korumak adına önem taşıyor.

Ancak tüm bu zorluklara rağmen, berber ve kuaförler bayram sevincine ortak olmayı ve müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyor. Her bayramda olduğu gibi, Kurban Bayramı da bu esnaf için yoğun bir çalışma temposunu beraberinde getiriyor.

Berber Esnafı Yasin Öz, Son bir haftadır randevulu olarak hizmet vererek yoğunluğa yetişmeye çalıştıklarını belirtirken “Son bir haftadır bayram yoğunluğu başladı. Randevulu bir şekilde müşterilerimizi çağırıyoruz. İnsanlar bayrama hazırlanmak istiyor, biz de elimizden geldiği kadar hazırlıyoruz. Müşteriler berbere randevulu bir şekilde giderlerse biz de müşterilerimize daha sağlıklı bir zaman ayırabiliriz. Bu yoğunluk bayram sabahı sabah ezanı okunana kadar devam eder” diye konuştu.

Haber: Enes Ünlü

GÖNDER
×
Birden çok mail adresi varsa mail adreslerini virgül ile ayırınız
Max 200 karakter
Gönder
×