Özdemir: Tüm Türkiye'ye karşı yapılmış büyük bir hatadır

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Merih Demiral'ın Bozkurt işareti nedeniyle UEFA tarafından disiplin kuruluna sevk edilmesine tepki gösterdi.

Özdemir: Tüm Türkiye'ye karşı yapılmış büyük bir hatadır
Enes Ünlü

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Avusturya ile oynanan maç sonrasında Bozkurt işareti yapan A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral'ın UEFA tarafından disiplin kuruluna sevk edilmesine sert tepki gösterdi.

Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Merih Demiral’ı Avusturya ile oynanan maç sonrasında yaptığı Bozkurt işareti sebebiyle disiplin kuruluna sevk eden UEFA, açıkça nefret suçunu işlemiş ve Türk Milleti’ne yönelik saygısızca tutum takınmıştır. Bozkurt, Türk Milleti’nin ortak değeri ve sembolüdür. Irkçı tutum takınarak, A Milli Futbol Takımı oyuncumuza karşı UEFA tarafından sergilenen ve kabul edilemez bu davranış, tüm Türkiye’ye karşı yapılmış büyük bir hatadır. UEFA bu yanlışından bir an evvel dönmeli, ırkçı ve faşizan zihniyetle, Türkiye’ye karşı açıktan düşmanlık besleyen unsurları kendi bünyesinden derhal temizlemelidir."

Özdemir'in bu tepkisi, kısa zamanda Türk futbol kamuoyunda geniş yankı buldu ve Merih Demiral'a destek mesajları yağdı. Birçok futbolsever, Bozkurt işaretinin Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaptı. 

Merih Demiral maça damga vurmuştu

Merih Demiral, mükemmel bir oyun sergileyerek, Avusturya karşısında gösterdiği performansla takımını çeyrek finale taşıyan isim olmuştu. Bozkurt işareti nedeniyle UEFA tarafından disiplin kuruluna sevk edilmesi, Türkiye'de ve Avrupa'da Türkler tarafından büyük üzüntüye neden oldu.

GÖNDER
×
Birden çok mail adresi varsa mail adreslerini virgül ile ayırınız
Max 200 karakter
Gönder
×